Fast ejendom

Det er en stor beslutning at købe fast ejendom og for de fleste også den største investering de kommer til at foretage i deres liv. Du gør derfor klogt i at have en boligadvokat ved din side til at føre en sikkert gennem de forskellige led i handlen og sikre dig mod juridiske overraskelser. Det gælder uanset, om du køber en byggegrund, ejerlejlighed, andelsbolig, et sommerhus eller en villa.

Hos Sine kan du få hjælp til alle led i at købe fast ejendom:

  • Gennemgang af handlens dokumenter, herunder købsaftale, tilstandsrapport, olietank- og forureningsattest, byggetilladelser mv.
  • Forhandling af handlens vilkår, herunder købesum
  • Tinglysning af skøde
  • Refusionsopgørelse
  • Familieoverdragelse med gavemoment og gældsbrev
  • Samejekontrakter

Hvordan foregår et huskøb?

Forhandling af købesum

Det første du skal gøre, når du har udset dig dit nye hus er at forhandle købesummen på plads og underskrive købsaftalen. Hvis der er flere om buddet, gælder det om at have is i maven og også tænke lidt kreativt i forhold til, om der er andet – udover købesummen – du som køber kan tilbyde sælger. Det kan fx være en fleksibel overtagelsesdato, eller at du tømmer huset for de ejendele sælger ikke vil have med sig. Det kan være en god idé at tage fat i din advokat allerede på dette tidlige tidspunkt til en snak om budrunden.

Advokatforbehold i købsaftalen

Det er vigtigt, at du sørger for både at få indsat et bankforbehold og et advokatforbehold i købsaftalen inden du skriver under. På den måde sikrer du, at din bank eller din boligadvokat kan annullere handlen, hvis din økonomi ikke er til at købe det pågældende hus eller der er juridiske forhold i handlen, som kan stille dig i en uheldig situation. Din bank og din advokat har typisk 3-6 hverdage til at godkende eller annullere handlen.

Ejendomsmægler vil bede dig om kontaktoplysninger på din advokat og sende handlens dokumenter direkte til advokaten sådan, at du slipper for at være mellemmand.

Gennemgang af handlens dokumenter

Næste led i handlen er, at jeg gennemgår handlens dokumenter for dig og ser efter, at alle relevante oplysninger er fremlagt, og at de formelle ting er på plads. Med alle huse følger en juridisk risiko, og det er vigtigt at du køber med åbne øjne og kender den risiko du påtager dig ved handlen. Jeg sender dig et skriftligt overblik over de særlige forhold, der gør sig gældende for netop din nye ejendom. Derefter tager vi en snak om, hvorvidt min gennemgang har givet dig anledning til at genoverveje handlen. Forhåbentligt er alt i skønneste orden, og jeg kan godkende handlen – og hvis ikke, kan jeg annullere handlen uden, at du skal betale kompensation til sælger.

Skøde, frigivelse af købesum og refusionsopgørelse

Sidste led af handlen går ud på at få dit navn på skødet sådan, at du over for omverden kan dokumentere at du nu ejer huset. Derudover skal handlen berigtiges, hvilket betyder, at eventuel pant i ejendommen skal aflyses og dine nye lån skal tinglyses – og købesummen skal frigives. Endelig skal den sidste økonomiske opgørelse mellem dig og sælger laves. Det er det, der hedder en refusionsopgørelse. Denne del af handlen sørger ejendomsmægler sædvanligvis for, og jeg er som din boligadvokat med på sidelinjen til at sikre, at alt stemmer overens med det, der er aftalt i købsaftalen.

Og så er huset dit!

Skal jeg bistå dig?


Kontakt mig for en uforpligtende samtale eller et møde.

KONTAKT MIG